El dret a la informació versus la protecció del dret a la intimitat en la societat de la informació. La nova LO de protecció de dades i el dret a l’oblit - Triola Torres, Francesc; Insúa Berdún, Marta (Comunicació. Revista de recerca i d’anàlisi, 2019)
Els límits entre el dret a la informació i el dret a la intimitat han estat establerts per la jurisprudència, tema que ha estat relativament pacífic fins ara. La irrupció de les tecnologies de la informació ha modificat les circumstàncies i aquesta nova realitat genera noves situacions de conflicte entre, per una banda, els drets a l’honor i la intimitat de les persones, protegits per l’article 18.1 de la Constitució espanyola, i el dret a la protecció de les dades de caràcter personal de l’article 18.4, i, per l’altra, el dret a la llibertat d’informació de l’article 20.1; de manera que es requereix una nova valoració. PARAULES CLAU: llibertat d’expressió, llibertat d’informació, dret a la intimitat, protecció de dades, dret de rectificació, dret a l’oblit.