Sociologia de la comunicació - Xambó i Olmos, Rafael; Gómez Nicolau, Emma (Comunicació. Revista de recerca i d’anàlisi, 2008)
L’article ressegueix les investigacions en sociologia de la comunicació que s’han realitzat durant les darreres dècades en la sociologia valenciana. La perspectiva que s’adopta es limita a l’àmbit acadèmic i a l’àrea de coneixement. Es considera també que molts dels treballs tractats en altres articles d’aquest monogràfic cauen de ple en el camp de la sociologia de la comunicació. Després de situar els orígens del camp d’investigació i les aportacions de la primera generació de sociòlegs valencians, l’article assenyala les principals aportacions de recerca que s’han realitzat a partir de la tesi doctoral de R. Xambó sobre el sistema comunicatiu valencià. S’han seleccionat els millors treballs de recerca i s’han organitzat en les tres àrees que han centrat l’interès dels investigadors i investigadores, ço és: estudis locals, estudis de notícies, i anàlisi estructural i interpretativa dels públics.