Teories de la comunicació - Salvador i Liern, Vicent (Comunicació. Revista de recerca i d’anàlisi, 2008)
L’article parteix de la incidència del llegat intel·lectual de Joan Fuster pel que fa a alguns aspectes d’aquesta temàtica i se centra, tot seguit, en les contribucions fetes des d’àrees de coneixement veïnes a la teoria de la comunicació, com són, principalment: teoria de la literatura, anàlisi del discurs i traductologia. Els aspectes més tractats en la producció valenciana són els següents: la diversitat dels gèneres i tipus de discurs, en el marc de la dialèctica entre oralitat i escriptura; la metàfora i altres recursos amb virtualitat argumentativa; els models de llengua dels mitjans; les transformacions pròpies de la traducció interlingüística o de la divulgació dels coneixements; la importància comunicativa dels estereotips, i, finalment, la necessitat de rehistoritzar la consideració dels fenòmens de la comunicació social.