Xips avui: història de dues escassetats - Fonseca Chácharo, Luis A. (Revista de Tecnologia, 2024)
L’escassetat mundial de xips ha fet que es posi de manifest la seva importància en l’activitat diària de tota la societat. Sense xips (o circuits integrats) es paren l’activitat productiva, l’econòmica i l’oci. Cal educar la societat en la matèria per tenir constància de la seva rellevància, així com formar nous professionals que tinguin els coneixements per dedicar-se a la indústria dels semiconductors que necessitaran la Catalunya i l’Europa del futur, si volem assolir la sobirania tecnològica per no dependre dels canvis i les decisions del mercat globalitzat. La Llei europea de xips i el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica de Microelectrònica i Semiconductors (PERTE Chip espanyol) volen posar remei a la qüestió.