Videojocs: més enllà de la diversió - Tost, Dani (Revista de Tecnologia, 2023)
Els videojocs tenen un enorme poder d’atracció sobre bona part de la població infantil, juvenil i adulta. Els anomenats jocs seriosos són videojocs dissenyats per a altres finalitats que les purament lúdiques. La ludificació consisteix en la introducció de mecàniques de joc en contextos no lúdics. Totes dues tecnologies intenten aprofitar el caràcter captivador del joc per atraure i retenir usuaris en activitats no lúdiques tan diverses com l’educació, la rehabilitació o el reclutament professional. Aquest article explora el concepte joc, n’analitza les característiques i els elements de disseny i exposa exemples d’aplicacions de jocs seriosos i ludificacions.