La Presència de l'estètica en pràctiques de pensament: apunts des d'una experiència docent - Gómez Mundó, Anna (Revista Catalana de Pedagogia, 2008)
L'article recorre a una experiència docent recent per mostrar la necessitat d'atendre iaprendre a valorar la sensibilitat de cada persona participant en un procés formatiu. Ladimensió estètica es presenta com a quelcom imprescindible i constant en la pedagogiaquan aquesta cerca fer de la relació amb el saber una experiència de sentit. La cura a lasingularitat, a la pràctica d'alteritat i als múltiples llenguatges susceptibles de desplegar-sequan s'és sensible a la vida és una exigència que interpel·la la praxi docent. Només quanhom s'obre a la sensibilitat de si i d'altri pot ser guia i subjecte actiu en educació.