Història entre bastidors d’una experiència d’un curs en línia d’èxit - Altan, Mustafa Zulkuf (Revista Catalana de Pedagogia, 2020)
En resposta a la pandèmia de la COVID-19 causada pel nou coronavirus, el professorat de totes les universitats de Turquia, tal com ha passat en altres països, ha hagut de fer classes en línia sincròniques i/o asincròniques. Tant si ha impartit pocs cursos en línia com molts, el més probable és que el professorat i també el seu alumnat no en gaudeixin tant com dels cursos presencials. Tanmateix, si se segueixen els passos correctes, es poden dur a terme classes virtuals entretingudes i acadèmicament profitoses. Aquest article presenta els processos que cal aplicar abans, durant i després de la implementació de cursos en línia per tal que siguin satisfactoris, juntament amb reflexions qualitatives dels estudiants respecte d’aquests cursos, impartits durant el semestre de primavera de 2020 en el Departament d’Educació i Ensenyament de la Llengua Anglesa de la Universitat d’Erciyes, a Turquia. Els comentaris dels estudiants posen de manifest que, en comparació amb altres cursos en línia que van seguir durant el mateix període, aquestes classes virtuals es van començar a impartir sense contratemps, van tenir més èxit, no van ser diferents d’altres classes presencials que havien fet amb mi, presentaven una planificació de les tasques molt acurada, no van deixar els alumnes desatesos, es van fer ressò dels problemes del moment i els van preparar per al futur. Els alumnes també afirmen que els cursos els van ajudar a tenir una idea sobre com planificar amb èxit cursos en línia, tot i que, si poden triar, continuen preferint l’ensenyament presencial. Paraules clau: Ensenyament en línia, reflexions dels estudiants, programa d’ensenyament de la llengua anglesa, educació superior, assignació de tasques concretes basades en el rendiment.