Creativitat i escola - Estaún i Ferrer, Santiago (Revista Catalana de Pedagogia, 2019)
Partint de l’interès que actualment desvetlla la creativitat en diferents sectors socials, es fa una aproximació a l’estudi d’aquesta activitat, clarificant el concepte en primer lloc, per centrar les característiques de la persona creativa i el procés seguit. Personalitat i procés són el fonament per descriure els infants com persones potencialment creatives genèricament parlant i la influència i responsabilitat de l’escola en el desenvolupament de la creativitat general. En aquest sentit es descriuen les característiques a desenvolupar i les metodologies possibles a emprar. Queda insinuada també la responsabilitat de l’escola de detectar i orientar aquells infants que desenvolupen capacitats creatives específiques que alimenten la creativitat amb majúscula o especial. Paraules clau: Creativitat, desenvolupament creatiu, infant, escola.