L’argumentació en la construcció del pensament social crític - Canals i Cabau, Roser (Revista Catalana de Pedagogia, 2016)
La investigació que es presenta en aquest article tracta de comprovar com progressa la construcció del pensament social crític en l’ensenyament secundari mitjançant el desenvolupament de la competència argumentativa, en valora els encerts i les debilitats, hi proposa millores i facilita eines al professorat perquè incorpori l’argumentació en les seves propostes didàctiques. Per a això es dissenyen seqüències didàctiques i activitats per a l’ensenyament i l’aprenentatge de l’argumentació i bases d’orientació i instruments d’autoregulació per guiar les produccions argumentatives de l’alumnat. Paraules clau Competència argumentativa, pensament crític, problemes socials rellevants, competència social i ciutadana, debat, text d’opinió, mapa argumentatiu.