Quines competències professionals ha de tenir un mestre avui? - Cela i Ollé, Jaume; Domènech i Francesch, Joan (Revista Catalana de Pedagogia, 2016)
Per concretar les competències professionals d’algú que es vulgui dedicar a l’educació, cal tenir present quines finalitats volem que tingui l’acció educativa i quin és l’horitzó de sentit que volem assolir. Fer-ho, a més, en un marc d’incertesa provocat, sobretot, per l’acceleració dels canvis que vivim, ens porta encara més a la necessitat del diàleg per poder-les compartir i definir. Paraules clau Competència, reprofessionalització, complexitat, formació, currículum, equip, canvi, compromís.