Sigmund Freud i l’educació - Tizio Domínguez, Hebe (Revista Catalana de Pedagogia, 2008)
En ocasió del cent cinquantè aniversari del naixement de Sigmund Freud, l’autora va impartir una conferència per tal de commemorar aquesta efemèride. Així, es procedeix a un estudi de la significació de l’educació en el pensament de Freud a partir de l’anàlisi d’alguna de les seves obres més emblemàtiques. Altrament, es revisen, en la mateixa línia psicoanalítica, les aportacions d’altres autors (Aichhorn), alhora que s’entra en diàleg amb l’antropologia kantiana. Finalment, es traslladen les contribucions freudianes al camp de la pedagogia social per tal que els educadors socials siguin conscients de la importància que torna a tenir el subjecte en el discurs social actual.