Implementació de l’emprenedoria a la formació professional. La situació dels centres educatius a la demarcació de Lleida - Galdeano Garcia, Nicolau; Gutiérrez Martos, Dolors; Argilés Aluja, Teresa; Herrera Llop, Lluís; Tahull Fort, Joan (Revista Catalana de Pedagogia, 2018)
Aquest article pretén analitzar el grau d’implementació de l’emprenedoria als centres de formació professional (FP) de la província de Lleida. Actualment ens trobem en un període social, cultural i econòmic de canvis vertiginosos. En aquest escenari, els centres educatius de secundària —especialment, els de formació professional— han d’orientar, capacitar i preparar l’alumnat per adaptar-se a entorns flexibles i complexos. L’emprenedoria permet als alumnes desenvolupar habilitats i estratègies fonamentals: resolució de conflictes, responsabilitat, treball i gestió d’equips, creativitat i innovació, interès per millorar. L’article presenta dades quantitatives obtingudes dels trenta-quatre centres públics i privats de la província de Lleida que imparteixen FP: vint-i-vuit de titularitat pública i sis més de titularitat privada. Per obtenir les dades, es va preparar un formulari que es va enviar telemàticament a tots els centres el dia 27 de febrer de 2017. A partir de les dades obtingudes, s’han detectat set centres emprenedors, en els quals l’emprenedoria és una línia estratègica de treball definida expressament al seu Projecte educatiu de centre (PEC) i l’emprenedoria es treballa de manera transversal a totes les matèries. Paraules clau: Societats complexes, educació, formació professional, innovació i alumnat.