El sentit pedagògic del geni: entre la dissonància i la voluntat de poder - Jiménez Abadías, Óscar Antonio (Revista Catalana de Pedagogia, 2012)
En aquest article es posa de manifest la significació i vigència pedagògica dels plantejaments que van sorgir de l’idealisme alemany representat per autors com ara Hölderlin, Schopenhauer i Nietzsche i que van oferir diferents solucions per donar resposta a la crisi de la modernitat. Altrament, aquestes propostes han reaparegut en l’escenari de la postmodernitat, la qual cosa confirma les seves possibilitats en un món plural i polièdric, obert a la redefinició de la condició humana i a les seves potencialitats educatives en un marc radicalment individualista.