Contribució al coneixement micològic de les Illes Balears (Espanya). XXVI - Salom, Joan Carles; Siquier i Vigrós, Josep Lleonard; Planas, Joan; Pintos Amengual, Àngel (Revista Catalana de Micologia, 2024)
Se citenvuitanta-quatre tàxons de fongs i mixomicets, dels quals vint-i-quatre representen primeres citaci- ons a les Illes Balears: Tubifera ferruginosa (Batsch) J.F. Gmel., Bartalinia pistacina (J.L. Maas)Nag Raj, Diplodia seriata De Not., Dothiorella brevicollis Jami, Gryzenh, Slippers & M.J. Wingf.,Neofusicoccum buxi Crous, N. mediterraneum Crous, M.J. Wing & A.J.L. Phillips, Diaporthe neotheicola A.J.L. Phillips & J.M. Santos, Talaromyces dendriticus (Pitt) Samson, N. Yilmaz, Frisvad& Seifert, Acrostalagmus luteoalbus (Link) Zare, W. Grams & Schoers, Pochonia chlamydosporiavar. chlamydosporia (Goddard) Zare & Gams, Purpureocillium lilacinum (Thom) Luangsa-ard,Houbraken, Hywell-Jones & Samson, Koorcholoma madreeya Subram, Corollospora portsaidicaAbdel-Wahab & Nagah., Rhizodiscina lignyota (Fr.) Hafellner, Paradendryphiella arenariae (Nicot) Woudenb. & Crous, Stemphylium vesicarium (Wallr.) E.G. Simmons & A.J. Phillips, Beltraniarhombica Penz., Torpedospora radiata Meyers, Anthostomella smilacis Fabre, Atheniella flavoalba(Fr.) Redhead, Moncalvo, Vilgalys, Desjardin & B.A. Perry, Hemimycena ignobilis Joss. ex Bon,Ripartites tricholoma (Alb. & Schwein.) P. Karst., Botryobasidium rubiginosum (Fr.) Rossman &W.C. Allen i Russula cicatricata Romagn. ex Bon. Una és primera citació a Mallorca i quatre aMenorca. S’aporten notes sobre llur taxonomia, ecologia i corologia.