Epibryon trichostomi sp. nov. (Eurotiomycetes), un hongo briofítico que crece sobre Trichostomum brachydontium - Navarro-Rosinés, Pere; Hladun Simón, Néstor Luis; Álvaro Martín, M. Isabel (Revista Catalana de Micologia, 2019)
Epibryon trichostomi sp. nov. (Eurotiomycetes), un fong briofític que creix sobreTrichostomum brachydontium. Es descriu Epibryon trichostomi Nav.-Ros., Hladun et Alvaro sp.nov., un fong briofitic que creix sobre Trichostomum brachydontium, on ocupa un micronínxolespecífic. Creix exclusivament sobre el nervi, sempre a la zona del subàpex de la cara adaxial delsfilidis. Per les seves característiques morfològiques és una espècie del grup de Epibryon bryophilum,grup que es caracteritza per tenir ascomes superficials, proveïts de setes emergents de la paret, iascòspores uniseptades. Es complementa el treball amb una clau d'identificació per a les espècies del grupde Epibryon bryophilum, i amb algunes consideracions relacionades amb la delimitació d'aquesta espècie.