Macowanites candidus, a new combination for Hydnangium candidum Tul. et C. Tul. - Vidal i Frigola, Josep Maria (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Macowanites candidus, una nova combinació per Hydnangium candidum Tul. et C. Tul. Com a resultat de l'estudi del material d'herbari tipus Elasmomyces mattirolianus Cavara,Hydnangium candidum Tul. et C. Tul., Octaviania moravica Velen., Secotium krjukowensis Bucholtzy S. Michailowskianum Bucholtz, només dues espècies són reconegudes: Macowanites mattirolianus (Cavara) T. Lebel et Trappe y Macowanites candidus (Tul. et C. Tul.) J.M. Vidal comb. Nov. (=0.moravica, =S. krjukowensis, =S. Michailowskianum).Amb l'estudi complementari de recol·l eccions recents i d'una exhaustiva recerca bibliogràfica, es redescriuen i comparen ambdues espècies, a la vegada que es proporcionen noves dades referents a la seva ecologia, fenologia i distribució a Europa. També es proporciona una clau de determinació per a les espècies europees del gènere Macowanites Kalchbr.