Els Mixomicets recol·lectats en àrees de baixa altitud dins del programa «Biodiversitat dels fongs de Catalunya» - Alentorn i Farré, Rosa M.; Gorris i Galtés, Montserrat; Gràcia i Barba, Enric; Llimona i Pagès, Xavier (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Els Mixomicets recollectats en àrees de baixa altitud dins del programa "Biodiversitatdels Fongs de Catalunya". Aquest treball aplega les dades referents a les recol·leccions de mixomicetsfetes a Catalunya, en localitats de baixa altitud (la majoria entre 10 i 500 ms.m.), sobretot en àrees poc plujoses situades a les comarques occidentals, meridionals o costaneres. Són notables les recol·lecionsfetes a les comunitats dominades per Cistus monspeliensis, on destaquen fisarals com Badhamia foliicola, Didymium eximium, D. melanospermum,D. squamulosum, Leocarpus fragilis, Physarum bitectum i P. cinereum. En altres hàbitats destaquen les troballes d' Arcyria affinis, Badhamia utricularis, Comatricha alta, C. ellae, Didymiumeximium. Physarum melleum i P. pezizoideum.