Els Fongs del Parc Natural del Cap de Creus i Serra de Verdera (Girona). I. Espècies xeròfiles de llocs oberts, amb Cistus i gramínies - Vila i Garcia, Jordi; Llimona i Pagès, Xavier (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Primers resultats de l'estudi de les brollesd'estepes, dominades per Cistus monspeliensis i d'altres comunitats no forestals, com timonedes de caps d'ase (Lavandula stoechas) i prats diversos, un d'ells litoral, de la Península del Cap de Creus. Entre les espècies més interessants, destaquem: Clitocybe gyrans (Paulet: Fr.) Gillet f. carpobroticola Bon et Vila ad int., C. herbarum Romagn., C. pachyphylla (Fr. : Fr.) Gillet, Cortinarius scobinaceus Malençon et Bertault, Hemimycena candida (Bres.) Singer, Hygrocybe ortoniana Bon, Macrolepiota subsquarrosa (Locq.) Bon i Psilocybe inquilina (Fr. : Fr. ) Bres.