Fongs mitospòrics (Deuteromicets) del SW de Catalunya - Muntañola-Cvetkovic, Maria; Llimona i Pagès, Xavier; Hoyo Navarro, Pilar (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Com a resultat parcial de la campanya de recol·lecció duta a terme durant Gct. 1995-Feb. 1996, dins del programa sobre Biodiversitat Micològica a Catalunya, esmentem un total de 53 espèciesfitopatògenes, fungícoles o saprotròfiques que pertanyen a 36 gèneres de fongs mitospòrics. Les espècies estudiades varen ésser trobades sobre 30 substrats diferents, representats per plantes vives, marcescents omortes, i altre material orgànic. Aportem una breu descripció de totes les espècies incloses en aquest treball. Algunes han estat poc o gens citades d'aquest país. Les mitòspores i altres estructures característiques de 45espècies han estat il·lustrades amb dibuixos a la cambra clara, i sis fotografies en color permeten apreciar diferents aspectes dels fongs sobre llurs substrats. El treball conté també dos indexs, un dels fongs tractatsen l'estudi, i l'altre dels substrats.