Preliminary morphologic and molecular study of teh Entoloma rusticoides group (Agaricales - Basidiomycota) - Vila, J.; Caballero, Ferran; Carbó i Pericay, Joaquim; Alvarado, P.; Català, S.; Higelmo, M. A.; Llimona i Pagès, Xavier (Revista Catalana de Micologia, 2016)
Es presenta un estudi sobre el grup rusticoides del gènere Entoloma subgènereClaudopus a la Península Ibérica. L'anàlisi filogenètica, sobre la base de 48 seqüències d'ITS i 45seqüències de LSU, entre les quals, les dels tipus de 8 dels tàxons analitzats, mostra una marcadadiversitat genètica que concorda amb la notable variabilitat observada en aquest grup. D'acordamb aquest fet, es descriuen els següents nous tàxons: E. almeriense, E. graphitipes f.cystidiatum, E. halophilum, E. muscoalpinum i E. phaeocarpum. A més, es tipifiquen E.phaeocyathus i E. rusticoides. S'inclouen claus provisionals d'identificació. S'aporten descripcionsmacro i microscòpiques, dibuixos i fotografies de la majoria dels tàxons estudiats.