Contributo alla conoscenza del raro Entoloma opacum Noordel - Battistin, Eliseo; Chiarello, Ottorino; Righetto, Norberto (Revista Catalana de Micologia, 2016)
Contribució al coneixement del rar Entoloma opacum Noordel.- Es descriuen lescaracterístiques macro i microscòpiques de Entoloma opacum Noordel, especialment rar i malrepresentat en la literatura micològica, basat en quatre recol·leccions del nord d'Itàlia. Ladiscussió es centre en la comparació amb espècies similars i inclou algunes consideracions sobrela taxonomia, ecologia, fenologia i distribució del tàxon al continent europeu. S'acompanyal'article amb fotografies a color del basidioma i alguns elements microscòpics.