El Género Melanoleuca pat., en las Islas Baleares (España). I. - Siquier i Vigrós, Josep Lleonard; Salom, Joan Carles; Fontenla, R.; Para, R. (Revista Catalana de Micologia, 2016)
El genre Melanoleuca Pat., a les Illes Balears (Espanya). I. Se citen onze tàxons dinsdel gènere Melanoleuca Pat., dels quals vuit són nova citació per a les Illes Balears: M.grammopodia f. macrocarpa Boekhout, M. paedida (Fr.) Kühner & Maire, M. paedida f.electropoda (Maire & Malençon) Fontenla, Para & Vizzini, M. subexcentrica Bon, M. sublanipesFontenla, Para & Vizzini, M. albifolia Boekhout, M. friesii (Bres.) Bon i M. subpulverulenta(Pers.) Singer. Les descripcions macro i microscòpiques per a cada taxon han estat realitzades apartir de les distintes recol·lectades a les illes. A més s'inclouen dades corològiques, ecològiques icomentaris taxonòmics