Assaig sobre la tòfona negra (Tuber melanosporum) i el seu cultiu - Fortuny Navarro, Miquel (Revista Catalana de Micologia, 2011)
Assaig sobre la tòfona negra i el seu cultiu. L'autor explica la importància d'alguns paràmetres que considera fonamentals pel cultiu de la tòfona negra, els que condicionen la seva eficàcia biològica i, per tant, en limiten la fructificació. Es proposa algun índex de mesura de l'eficàcia biològica (fitness) i es discuteix alguna hipòtesi sobre la biologia d'aquest fong.