Notes corològiques sobre la funga i els mixomicets de les Pitiüses - Eivissa i Formentera. VI. (Illes Balears, Espanya) - Salom, J.C.; Siquier, J.L.; Pintos, À.; Esteve-Raventós, F.; Pancorbo, F.; Lado, C; Espinosa, J.; Costa, S.; Ribes, M.Á.; Planas, J.; et al. (Revista Catalana de Micologia, 2025)
Com a resultat de la 13a campanya de la FCB, que es va realitzar a les illes d’Eivissa i Formentera al 2022, així com d’altres de campanyes anteriors, s’han estudiat un total de cent cinquanta-un tàxons de fongs i mixomicets, dels quals dos són primera citació a Espanya: Inocybe drenthensis Bandini & Oertel i Psammina filamentosa Kolk Earl.-Benn., vint-itres són primeres citacions a les Illes Balears: Cribraria cancellata var. fusca (Lister) Nann.-Bremek., Licea pusilla Schrad., Ramichloridium apiculatum (J.H. Mill., Giddens & A.A. Foster) de Hoog, Dactylella cylindrospora (R.C. Cooke) S. Schenk, W.B. Kendr. & Pramer, Helvella pallescens Schaeff., Lophiostoma quadrinucleatum P. Karst., Hansfordia pulvinata (Berk & M.A. Curtis) S. Hughes, Moellerodiscus lentus (Berk. & Broome) Dumont, Phyllactinia guttata (Wallr.) Lév., Clavaria tenuipes Berk. & Broome, Coprinellus truncorum (Scop.) Redhead, Vilgalys & Moncalvo, Coprinus arenarius Pat., C. pinetorum G. Moreno, Carlavilla, Heykoop & Manjón, C. xerophilus Bogart, Cerinomyces neuhoffii J.C. Zamora & A. Savchenko, Inocybe costinitii Bizio, Ferisin & Dovana, I. metrodii Stangl & J. Veselský, I. muricellata Bres., Mycena paracapillaripes Robich, Pseudosperma umbrinellum (Bres.) Matheny & Esteve-Rav., Tulostoma simulans Lloyd, Russula chloroides var. parvispora Romagn., R. sanguinaria var. confusa (Velen.) Bon, mentre que quaranta representen primeres citacions per a Eivissa i disset per a Formentera. S’aporten notes sobre llur taxonomia, ecologia i corologia, així com s’inclouen algunes il·lustracions d’espècies interessants.