Russula nympharm F. Hampe & Marxm. i Russula recondita Melera & Ostellari, dos tàxons interessants poc coneguts a Catalunya i a la península Ibèrica - Curcó, C. (Revista Catalana de Micologia, 2025)
En aquest treball es presenten dos troballes interessants de tàxons pocs coneguts. El primer, Russula nympharum F. Hampe & Marxm., encara no havia estat publicat com a citació ni a Catalunya ni a la l’àrea geogràfica de la península Ibèrica, tot i que una recol·lecció de les illes Balears de l’any 2011 va ser designada l’any 2016 com a holòtip d’aquesta espècie. El segon, Russula recondita Melera & Ostellari, es cita per primer cop a Catalunya i, probablement també, a la península Ibèrica. Els exemplars van ser recol·lectats sota Quercus pubescens a l’Alta Ribagorça (Lleida, Catalunya). Les dos espècies es descriuen i il·lustren amb macrofotografies originals i amb imatges de les caracte- rístiques microscòpiques més importants obtingudes al MO. Les seqüencies obtingudes de la regió ITS no codificadora del DNA presenten un alt grau de coincidència amb la dels registres d’aquestes espècies depositats al GenBank.