Heliocybe sulcata (Berk.) Redhead & Ginns, a Catalunya i a les Illes Balears (Espanya) - Llistosella i Vidal, Jaume; Lillo i Colomar, Francesc; Salom, Joan Carles; Siquier i Vigrós, Josep Lleonard; Moisés, Joan; Tomás Gavaldá, Alfredo (Revista Catalana de Micologia, 2024)
Es reporta per primera vegada la presencia d’Heliocybe sulcata (Berk.) Redhead & Ginns a Catalunya i a les Illes Balears. Es tracta d’una espècie rara, adscrita a la família de les Gloeophyllaceae (basidiomicots), de la qual s’aporta una descripció dels caràcters macroscòpics i microscòpics, juntament amb il·lustracions dels principals caràcters diferencials. També es comenta i discuteix la seva posició taxonòmica i la relació amb les espècies properes.