Chroogomphus subfulmineus Niskanen, Loizides, Scambler & Liimat., primera citació d’aquest tàxon a Catalunya i la Península Ibèrica - Curcó i Masip, Carmelo (Revista Catalana de Micologia, 2024)
En aquest treball es presenta, segons les dades de que disposa l’autor, Chroogomphus subfulmineus com a primera citació d’aquest tàxon a la península Ibèrica. Els exemplars van ser recol·lectats sota Pinus sylvestris a la Val d’Aran (Lleida, Catalunya). Aquest tàxon, descrit i caracteritzat per primer cop en l’any 2018, ha estat citat fins ara tan sols a Xipre, Finlàndia i el Regne Unit. Aquest treball descriu i comenta amb il·lustracions originals macro i microscòpiques aquesta rara espècie. La seqüencia obtinguda de la regió ITS no codificadora de DNA presenta una amplia coincidència amb la dels registres d’aquesta espècie dipositades al GenBank.