Aportació a l’estudi del component fúngic de l’àrea semiestèpica de la Timoneda d’Alfés (Segrià) - Cortés i Moragrega, Carles; Montón i Martínez, Joan J.; Llimona i Pagès, Xavier (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Aportació a l’estudi del component fúngic de l’àrea semiestèpica de la timoneda d’alfés (Segrià, Lleida). En aquesta àrea semiestèpica inclosa al PEIN, i en una banda estreta que l’envolta, els autors han identificat 34 espècies de fongs (8 ascomicets i 26 basidiomicets). Aquesta aportació, i les dades disperses en treballs anteriors (refoses en una llista afegida al final de l’article) donen una primera idea d’una micota de difícil detecció, rica en espècies de fructificació efímera, noves o rarament trobades a Catalunya, entre les que podem destacar les que figuren en el resum anglès. Oferim observacions sobre abundància, ecologia i fenologia, i en el cas d’espècies interessants o crítiques, els caràcters diagnòstics observats.