Protoglossum aromaticum, a sequestrate fungus related to Cortinarius, widely distributed in Europe, and North America - Vidal i Frigola, Josep Maria (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Protoglossum aromaticum, un fong segrestat, relacionat amb Corlinarius, ampliament distribuït per Europa i Amèrica del Nord. Com a resultat de la revisió de material d’herbari d’Europa, Amèrica del Nord i Austràlia, inclós en els gèneres Hymenogaster i Protoglossum, complementada amb l’estudi de diverses recol·leccions d’Hymenogaster aromaticus Velen., fetes a Espanya, es proposa una nova combinació Protoglossum aromaticum (Velen.) Vidal. La rica sinonimia d’aquest tàxon ha estat actualitzada, i les dades disponibles referents a la seva fenologia, ecologia i distribució a Europa i Amèrica del Nord han estat enriquides i resumides.