Entoloma clypeatum P. Kumm. var. defibulatum Noordel. a Catalunya - Labraña i Salas, Josep (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Entoloma clypeatum (L.) P. Kumm. var. defibulatum Noordel. a Catalunya. Es descriuen i comenten dues recol·leccions d’ Entoloma clypeatum var. defibulatum, trobades des de fa tres anys en una mateixa localitat de l’Alta Ribagorça (Lleida), sempre a principis de maig o de juny. Creiem que es tracta d’una primera citació per la Península Ibèrica, ja que només s’ havia citat d’Holanda.