Lesions i estructures fúngiques en arbustos espontanis de Catalunya. III. Branques i troncs de Buxus sempervirens - Muntañola-Cvetkovic, Maria; Hoyo Navarro, Pilar; Sierra López, Dolores; Llimona i Pagès, Xavier (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Lesions i estructures fúngiques en arbustos espontanis de Catalunya. III. Branques i troncs de Buxus sempervirens. Com una nova aportació al coneixement de la diversitat micològica de Catalunya es presenten i il·lustren 44 tàxons de fongs microscòpics trobats sobre troncs i branques gruixudes de boix (Buxus sempervirens). Les prospeccions, realitzades en 24 localitats, han permès identificar 25 tàxons de Deuteromycotina (14 Hyphomycetes; 11 Coelomycetesy; 16 Ascomycotina; y 3 Basidiomycotina. En comparació amb els fongs identificats anteriorment en fulles i branquillons d’aquest arbust, les formes ascògenes s’ han revelat com a més abundants en troncs i branques grosses. Es destaquen les correlacions entre l’estat anamòrfic i el teleomòrfic de diferents tàxons que han aparegut en aquest estudi, ja sigui successivament en el mateix punt de l’hoste, ja en llocs contigus, o bé separats.