Bryostroma trichostomi i pleosphaeria lophoziae, dos fongs briofítics interessants per ala micoflora de Catalunya - Navarro-Rosinés, Pere; Hladun Simón, Néstor Luis; Álvaro Martín, M. Isabel (Revista Catalana de Micologia, 2020)
Donat l’interès corològic, es comenta la presència a Catalunya (NE de Espanya) de dos fongs briofítics: Bryostroma trichostomi i Pleosphaeria lophoziae. S’inclou una descripció morfològica de cada espècie, realitzada en base als nostres exemplars, i s’acompanyen en d’iconografia fotogràfica, tant del seu aspecte macroscòpic com dels principals caràcters microscòpics. La citació de Pleosphaeria lophoziae és la primera menció d’aquest fong per la micoflora d’Espanya, mentre que les tres localitats aportades per a Bryostroma trichostomi complementen la distribució d’aquesta espècie a Catalunya, on es coneixia prèviament només de Montserrat, en una localitat poc precisa