Contribució a l’estudi dels fongs a les pinedes de pi blanc de repoblació a l’espai natural protegit dels Secans de Mas de Melons-Alfés (Segrià) - Solanelles Batlle, Francesc (Revista Catalana de Micologia, 2016)
Les pinedes de repoblació en l’espai natural del Mas de Melons-Alfés són un hàbitat peculiar, ja que estan ubicades en una zona on els pins, si hi són presents, només apareixen de forma aïllada, sense constituir masses boscoses. Com a resultat de prospeccions realitzades en aquesta zona durant 8 anys, es menciona un total de 32 espècies de fongs (2 ascomicets i 30 basidiomicets). Encara que la majoria dels fongs trobats ja eren coneguts de les pinedes de la Catalunya occidental, també es relacionen algunes espècies poc o gens citades en aquests hàbitats. En el cas d’aquests tàxons, oferim alguns alguns aspectes descriptius que faciliten el seu seu diagnòstic.