Aportació al coneixement de la micoflora del Baix Empordà i rodalies (Catalunya). II. Myxomycetes I - Vidal i Frigola, Josep Maria; Gràcia i Barba, Enric (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Seguint la sèrie de treballs iniciada pel primer autor, es presenta un recull dels mixomicets conservats en l’herbari del mateix. L’estudi comprèn un llistat de 64 espècies recol·lectades fins avui en aquesta àrea geogràfica, amb comentaris d’aquelles que es consideren més interessants per la seva raresa com sóm Arcyria affinis, A. afroalpina, Cribraria persoonii, Diderma cinereum, Didymium anellus, Didymium serpula, Oligonema schweinitzii i Physarum pezizoideum. D’aquestes espècies, A. afroalpina és nova per a Europa, O. schweinitzii ho és per a Espanya i P. pezizoideum per a Catalunya.