Fongs mitospòrics dels estatges montà, subalpí i alpí de Catalunya - Muntañola-Cvetkovic, Maria; Hoyo Navarro, Pilar; Llimona i Pagès, Xavier (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Com a part dels resultats obtinguts en 1996 sobre diversitat micològica a Catalunya es donen informacions sobre 21 especies de fongs mitospòrics (14 hifomicets i 7 celomicets) trobats en els estatges montà, subalpí i alpí, especialment dels Pirineus catalans, fins a 2100 m d’ altitud, on vivien com a paràsits de plantes, paràsits de mixomicets, o colonitzant material vegetal mort. A Catalunya alguns d’aquests fongs havien estat rarament citats o ho són aquí per primera vegada. Una bona part d’ells són il·lustrats amb dibuixos a la cambra clara.