Lesions i estructures fúngiques en arbustos espontanis de Catalunya. II. Sobre fulles i branquillons de Buxus sempervirens - Sierra López, Dolores; Llimona i Pagès, Xavier; Hoyo Navarro, Pilar; Muntañola-Cvetkovic, Maria (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Lesions i estructures fúngiques en arbustos espontanis de Catalunya. Il. Sobre fulles i branquillons de Buxus sempervirens. Es descriuen diverses lesions i poblacions fúngiques presents en fulles i branquillons de Buxus sempervirens recollits a 25 localitats de Catalunya des de l’octubre de 1994. S’indiquen dates i llocs de recol-Iecci ó, tàxons implicats i la major o menor freqüència de cada un d’ells. En les lesions en què vàrem observar estructures picnidials o ascomàtiques fem constar la presència o absència d’elements fèrtils en les cavitats, dades que relacionem amb l’època de l’any . S’han identificat 22 espècies fúngiques (5 celomicets, 6 hifals, 9 ascomicets i 2 basidiomicets), a més de 2 líquens. Dothiorella candollei, Fusarium buxicola, Sesquicillium buxi , Discosphaerina miribelii , Dothidea puccinioides, Gibberella buxi, Nectria desmazierii i Pseudonectria rousseliana no havien estat trobats fins ara en les nostres recerques. Les fotografies en colors que il·lustren aquest estudi contribueixen a la seva utilitat de cara a la identificació dels tàxons.