Lesions i estructures fúngiques en arbustos espontanis de Catalunya. I. Sobre fulles i branquillons d’Arbutus unedo - Llimona i Pagès, Xavier; Hoyo Navarro, Pilar; Muntañola-Cvetkovic, Maria (Revista Catalana de Micologia, 2007)
Es descriuen i il·lustren diverses lesions presents en fulles i branquillons d’Arbutus unedorecollides en 10 localitats de Catalunya des de l’octubre de 1994. S’indiquen dates i llocs de recol·lecció, identitat dels agents causals i la major o menor freqüència de cada un d’ells. Septoria unedinis resulta ésser l’espècie més freqüent entre les sis que han estat identificades. En les lesions en que s’observen cavitats picnidials o ascomàtiques es fa constar la presència o absència de conidis o d’ascòspores. S’identifiquen les poblacions fúngiques que apareixen posteriorment a l’atac dels paràsits, sobre fulla marcescent o morta.