La igualtat entre dones i homes en els contractes públics: configuració d’una estratègia de gènere - Méndez Núñez, María Isabel (Revista Catalana d’Administració Pública, 2026)
La igualtat entre dones i homes en la nostra societat continua essent un objectiu que les entitats del sector públic encara no han assolit. A l’efecte de contribuir a aquest fi, en aquest treball es planteja un marc teoricopràctic que revisa les possibilitats que ofereixen els contractes públics per a revertir aquesta desigualtat. Per a això, l’exposició s’inicia tot configurant, des d’una perspectiva teòrica, una contractació pública estratègica de gènere. Aquest concepte es fonamenta en postulats doctrinals i jurídics i es tradueix, en la pràctica contractual, en les clàusules d’igualtat entre dones i homes. Seguidament es fa una anàlisi de les diferents possibilitats i límits que les normes i resolucions vigents ofereixen a la introducció d’aquestes clàusules d’igualtat en els diferentsaspectes del procediment contractual. D’aquesta manera, es proposa una anàlisi sistemàtica que pot servir de guia pràctica als qui tenen la responsabilitat d’introduir la perspectiva de gènere en els contractes del sector públic.