El Pla Territorial Sectorial d’Habitatge de Catalunya: un instrument per a la política d’habitatge - Donat Muñoz, Carles (Revista Catalana d’Administració Pública, 2026)
Aquest article analitza el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge de Catalunya. Es tracta d’un instrument de planejament i programació de les polítiques d’habitatge a mitjà i llarg termini que preveia la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del dret a l’habitatge, i que, finalment, ha estat aprovat mitjançant el Decret 408/2024, del 22 d’octubre. El Pla analitza i diagnostica les necessitats d’habitatge en un període de vint anys i programa les actuacions necessàries per a incrementar el parc destinat a polítiques socials, en general, i el de lloguer social, en particular. La metodologia utilitzada s’ha basat en l’anàlisi de la documentació del Pla, així com en les principals normatives que el creen, el complementen i l’articulen. L’article sistematitza els aspectes més rellevants del Pla i en fa una anàlisi crítica destacant-ne els punts forts i les potencialitats, així com les principals línies que cal desenvolupar en un instrument que, per la seva concepció, està subjecte a una avaluació necessària i, si escau, a la seva actualització.