Els manuals de dibuix de Luis Gil de Vicario - Collados Cardona, Esther (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2020)
El treball que es presenta a continuació té l’objectiu d’apropar-se a la trajectòria professional i docent del professor Luis Gil de Vicario. Personalitat polifacètica i de gran rigor en el treball, va fer part de la segona generació de professors de dibuix espanyols que van sortir a l’estranger per a completar la seva formació. Prenent com a font principal d’estudi les seves publicacions didàctiques, ens aproparem a les seves idees pedagògiques i la seva formalització en pràctiques escolars. Paraules Clau: Llibres de text, manuals escolars, història de l’Educació Artística, Gil de Vicario, dibuix, pedagogia del dibuix.