Un itinerari pedagògic: trajectòria professional de José Blat Gimeno (1914-2003) - Blat Gimeno, Amparo (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2018)
Aquest article narra la trajectòria professional de José Blat Gimeno, un mestre del nostre país que començà el seu itinerari a la Clua, poble dels Pirineus lleidatans, i el finalitzà com a cap del Gabinet del Director General de la UNESCO. En aquest camí fou inspector d’ensenyament primari a les Illes Balears, expert en educació a l’Equador, Colòmbia, Cuba i Xile, i va ocupar diferents càrrecs al Ministeri d’Educació, com el de director general d’Educació General Bàsica. Paraules clau: mestre, inspector, UNESCO, política educativa, Ministeri d’Educació, Projecte Principal.