A dalt i a baix. La construcció política dels discursos educatius i socialitzadors des de les elits i les classes populars en la transició a l’època contemporània - Bascuñán Cortés, Javier (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2018)
En el text s’analitza el trànsit de la política de l’Antic Règim a la política moderna. Es descriuen alguns dels instruments de la formació política de les elits i de les classes populars, el procés de transformació del magisteri i de l’escolarització, i el de creació d’una opinió pública favorable a l’expansió educativa. Paraules clau: educació, escolarització, elits, classes populars, vella i nova política.