De la Política a lo Político. Nuevo enfoque para la Historia de la Educación - Fernández-Soria, Juan Manuel (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2018)
Aquest treball es proposa de mostrar la transcendència que té en la investigació històrica el que és polític, concepte que al·ludeix a la gestió de la realitat, incloent-hi tota l’esfera política, expandint-la més enllà de l’àmbit del que és públic per referir-se també al que és privat. Què s’entén per renovació de la història política és el primer punt que s’aborda. El segon estudia «el que és polític» com a element nuclear de la història política. El tercer examina el poder com a objecte central de la història política en relació indissoluble amb el que és polític. El quart indaga en les relacions de la història política amb la cultura política. Finalment, el cinquè explora alguns dels temes que aborda la història política de l’educació a Espanya. Paraules clau: història política de l’educació, el que és polític, cultura política, poder, història política de l’educació a Espanya.