La revista Escola, òrgan del freinetisme valencià (1965-1969) - Ramos, Alfred (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2017)
La Secció de Pedagogia de Lo Rat Penat es crea, en 1964, com a resposta davant dels problemes que patia l’escola valenciana, fortament castellanitzada i d’ideologia conservadora. Els objectius d’aquests educadors passaven per la introducció del alencià, per subratllar que l’educació és un procés de formació autònoma i d’integració a la comunitat o que l’infant és el punt de partida i d’arribada de l’acte pedagògic. El Grup de Mestres, influït per la pedagogia del mestre Freinet, trobarà en LRP el marc legal per tal de desplegar tot un ventall d’accions que iniciaran la renovació pedagògica de l’ensenyament valencià; entre les quals els estatges, les conferències, els tallers o cursets de difusió i introducció de les tècniques Freinet, o la confecció de la revista Escola, una publicació que tenia una tirada curta però decisiva per a la seua època. Paraules clau: moviments de renovació pedagògica; pedagogia Freinet; Revista Escola; Secció de Pedagogia de Lo Rat Penat; País Valencià.