La enseñanza de las ciencias escolares en la Revista de Pedagogía (1922-1936) - López Martínez, José Damián; Delgado Martínez, María Ángeles (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2014)
La Revista de Pedagogía (1922-1936) va aportar una valuosa informació al professorat sobre la renovació i millora de l’escola a través de la difusió de les innovacions metodològiques més rellevants de la pedagogia del seu temps. Centrantnos en l’ensenyament de les ciències escolars, en aquest treball mostrem com aquesta revista va tractar de millorar la precària situació de l’educació científica espanyola, va contribuir a la introducció de l’ensenyament de les matèries científiques en el currículum escolar, i va impulsar la formació i actualització científica del professorat, publicant i informant sobre manuals, llibres de text i de lectura científics, facilitant una àmplia documentació relativa a recursos didàctics, material d’ensenyament, cursos de perfeccionament o congressos relacionats amb l’ensenyament de les ciències experimentals. Finalment, va publicar nombroses experiències dutes a terme des de la pràctica docent a l’aula per professors innovadors en l’àrea de ciències. En definitiva, la Revista de Pedagogía contribuí decisivament a la introducció, la difusió i posada en pràctica de noves orientacions metodològiques per a l’ensenyament de les ciències escolars. Paraules clau: Revista de Pedagogía, ensenyament de les ciències escolars, renovació pedagògica.