Siegfried Bernfeld i August Aichhorn: el treball educatiu en la protecció i atenció a les infàncies i les adolescències - Moyano, Segundo (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2012)
Aquest article és un intent de promoure la recuperació d’autors com Siegfried Bernfeld i August Aichhorn, per tal d’incorporar-los al reconeixement històric en relació amb les pràctiques d’educació social. Ambdós proposen una particular mirada sobre la posició ètica de l’educador, les possibilitats i els límits de l’acció educativa en marcs institucionals, així com els intents de visibilització d’unes infàncies i adolescències oblidades per la història de la pedagogia. PARAULES CLAU: ètica, pedagogia, psicoanàlisi, institucions de protecció a la infància, justícia juvenil, connexió entre disciplines, altres infàncies.