El patrimoni educatiu a l’espai públic, una mediació entre la formació i la projecció pedagògica - Collelldemont, Eulàlia; Casanovas, Josep; Carrillo Flores, Isabel; Cercós, Raquel; Padrós-Tuneu, Núria; Simó-Gil, Núria (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2022)
En l’article es presenten els elements conceptuals que han fonamentat una acció de formació, recerca i projecció realitzada a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb la col·laboració del MUVIP (Museu Universitari Virtual de Pedagogia) i del CRED (Centre d’Estudis i Recerca en Educació). A partir de les propostes museístiques de construir patrimoni educatiu des de la història pública, el projecte recuperava els referents, les decisions i les aportacions que s’han vist implicades en el projecte de recuperar la memòria oral i visual. Una acció de recerca i formació eminentment pràctica que vincula professorat jubilat, professorat investigador en actiu i alumnat dels graus de mestres i educació social que ens ha permès repensar la trajectòria del MUVIP i plantejar diferents reptes amb què els museus pedagògics ens enfrontem avui.