Il patrimonio storico-educativo per la formazione docente. Esperienze tra ricerca e didattica - D’Ascenzo, Mirella (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2022)
Des de la dècada de 1980, la historiografia educativa i escolar a Itàlia ha experimentat una fructífera temporada de renovació de temes i mètodes, obrint el camí a la reflexió teòrica i la pràctica didàctica sobre tota la cultura material de l’escola i l’educació definida com a patrimoni historicoeducatiu real. La contribució descriu la presència d’algunes realitats de museus escolars i educatius a Itàlia com a recurs per a la investigació i la docència i, a continuació, centra l’atenció en experiències docents universitàries innovadores dirigides a la formació de professors dutes a terme fins i tot quan encara no hi ha museus escolars específics.