Orientacions pedagògiques del pintor Fèlix Mestres i Borrell (1873-1933): l’ensenyament primari - Capellà Simó, Pere (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2020)
La faceta de teòric esdevé un dels aspectes més desatesos del pintor Fèlix Mestres i Borrell (Barcelona, 1873-1933). En el present article ens concentrem en el pensament pedagògic de l’artista, amb l’objectiu d’emmarcar-lo en el context històric educatiu català i internacional de començament del segle xx. La font principal d’estudi és el text de la conferència Orientaciones sobre la enseñanza del dibujo (1916), en el qual Fèlix Mestres disserta sobre l’educació artística a l’escola primària i es posiciona, clarament, a favor dels corrents reformadors. Paraules clau: Fèlix Mestres Borrell, història de l’educació artística, ensenyament del dibuix.