Ideology of Brazilian National War College in the output of moral and civic education textbooks and anti-communism (1961-1980) - Braghini, Katya (Educació i Història: Revista d’Història de l’Educació, 2020)
L’article mostra com la ideologia anticomunista, forjada per l’Escola Nacional de Guerra del Brasil, va ser transferida als llibres de text. A partir de la idea d’una ofensiva «defensiva-preventiva», la població estava psicològicament preparada per oposar-se a moviments socials antagònics, considerats perillosos, antipatriòtics i corruptors de la joventut. El següent text discuteix algunes superposicions socials, polítiques i econòmiques que van tenir lloc entre el món civil i el militar durant el període de restabliment de la moralitat i la civilitat en el currículum escolar. L’estudi presenta la història de l’Editora do Brasil, una coneguda editorial de llibres sobre el tema Educació Moral i Cívica, en la qual podem percebre els principis de la Doctrina de la Seguretat Nacional, durant les dècades de 1960 i 1970. Entenem que, segons Goodson (1997), el currículum pot ser entès com una construcció sociohistòrica de les disciplines escolars, com ara la inversió humana, ideològica, material. Paraules clau: Història de les disciplines escolars, Educació Moral i Cívica, Escola Superior Brasilera de Guerra, Brasil.